Jedlo, Recepty

Gnocchi s kyslou kapustou

Gnocchi s kyslou kapustou

Ingrediencie:

  • 300 g kyslej kapusty
  • 1 veľká biela cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • 5 strúčikov cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • 1 čl červenej mletej papriky
  • 1 čl rasce

Gnochi (ingrediencie na prípravu alebo si môžete kúpiť už hotové)

  • 500g zemiakov (uvarených)
  • soľ
  • olivový olej
  • cca 60g hladká múka (pridávame podľa potreby)

Ingrediencie na podávanie

  • vegan smotana
  • čerstvé bylinky (pažítka, petržlenová vňať)

Postup:

  1. Vo väčšej panvici orestujeme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Po 5 minútach praženia cibuľky pridáme na plátky nakrájaný cesnak a restujeme ďalšie 2-3 minúty.
  3. Pridáme korenie, rascu, soľ, papriku a restujeme 2 minúty.
  4. Pridáme kyslú kapustu (samozrejme bez vody) a dusíme cca 5 – 10 minút na miernom ohni.
  5. Pokým sa kapusta dusí, uvaríme gnocchi.
  6. Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode s kvapkou oleja, po vyplávaní na povrch varíme ešte 2 minúty, odstavíme a precedíme.
  7. Hotové gnocchi pridáme k zmesi kyslej kapusty a spolu varíme ešte niekoľko minút, aby sa chute dostatočne spojili a gnocchi trošku opiekli.
  8. Servírujeme s vegan smotanou, nasekanou čerstvou pažítkou alebo inými bylinkami.

Tvorba receptu a fotografie: Iva Kocová (ivka_veggierecipes)

Pridaj komentár