Jedlo, Recepty

Jesenná ovsená kaša s pečeným ovocím

Raňajková kaša z ovsených vločiek

Využite sezónne ovocie – jablká, hrušky, či drobné plody ako ríbezle, černice či maliny a pripravte si s nami túto vynikajúcu kašu skvelú na ideálny štart dňa!

Potrebujeme:

* 200 ml mlieka (rastlinné)

* 100 g ovsených vločiek

* 1 PL orieškového masla (podľa výberu)

* 1 porcia rastlinného proteínu (môžete vynechať)

* 1/2 čl škorice

* 1/2 čl mletej vanilky alebo vanilkový cukor

* štipka soli

* 1 PL javorového sirupu

* 1 čl semienok (podľa výberu)

* Semienka, oriešky (na posypanie)

* Ovocie: 

* 1ks jablko, 4 slivky, pekanové alebo vlašské orechy

* 1 PL javorový sirup

* 1 PL citrónová šťava

* ½ čl škorica

* voda (podľa potreby)

Postup

V menšom hrnci si zohrejeme mlieko. Pridáme ovsené vločky, javorový sirup, štipu soli, škoricu, vanilku a premiešame. Po chvíli môžeme pridať orieškové maslo, proteín a Nakrájame si ovocie na menšie kúsky, vložíme do menšieho hrnca a podlejeme trochou vody. Pár minút dusíme a pridáme polievkovú lyžicu javorového sirupu, citrónovej šťavy, štipku škorice a premiešame. Odstavíme a hotové ovocie pridáme na kašu. Môžeme pridať semienka, preliať orieškovým maslom a podávať.

Tvorba receptu a fotografie: Iva Kocová (ivka_veggierecipes)

Pridaj komentár