Jedlo, Polievky, Recepty

Krémová polievka z tekvice hokaido

Krémová hokkaido polievka

Jesenné obdobie je rozhodne aj obdobím tekvíc a skvelých krémových hustých polievok, ktoré zahrejú! Pripravte si s nami túto skvelú polievku plnú vitamínov!

Potrebujeme:

* 1 cibuľa (nadrobno nakrájaná)

* 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)

* 1 šálka prepláchnutej červenej šošovice

* 0,7 – 1l zeleninového vývaru

* 1 1/2 šálky tekvicového pyré alebo vopred upečenej tekvice nakrájanej na kocky

* 1/2 ČL rasce

* 1/2 ČL mletej červenej papriky

* 1/4 ČL mletej škorice

* 1/4 ČL mletého muškátového orieška

* soľ, čierne korenie, kurkuma, štipka chilli

* 1/2 šálky kokosového mlieka

* olivový olej

Postup

1. Do väčšieho hrnca pridáme cibuľku a na olivovom oleji restujeme do sklovita. Potom pridáme cesnak a všetky koreniny (okrem soli a korenia) a restujeme ešte asi minútu.

2. Potom pridáme šošovicu a tekvicové pyré a dusíme ďalšie 2 minúty. Pridáme zeleninový vývar, privedieme do varu a potom znížíme. Prikryté varíme 15 minút, alebo kým šošovica nezmäkne.

3. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. 

4. Keď je polievka hotová, vymixujeme ju ponorným mixérom na hladkú a krémovú. 

5. Môžeme podávať s opečenými tekvicovými semiačkami, opečeným chlebíkom a čerstvými bylinkami.

Krémová hokkaido polievka

Tvorba receptu a fotografie: Iva Kocová (ivka_veggierecipes)

Pridaj komentár