Jedlo, Recepty

Ľahký kapustový šalát na sladko

Kapustový šalát

Ingrediencie

Šalát:

Dresing:

Postup

  1. Najprv si nastrúhame bielu kapustu, mrkvu.
  2. Umyjeme a nakrájame kelové listy, odstránime stonky.
  3. Nakrájame jablko a mango na plátky.
  4. Všetko premiešame vo väčšej mise.
  5. Pridáme granátové jablko, tekvicové semienka, nasekané oriešky.
  6. Pripravíme si dresing.
  7. Zmiešame citrónovú šťavu, tahini, balzamiko, javorový sirup, olivový olej, horčicu.
  8. Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Pokiaľ nemáte k dispozícii všetky ingrediencie, vôbec nevadí, použite to, čo máte.
  9. Všetko spolu dôkladne vymiešame, pokiaľ je dresing príliš hustý, pridajte trocha vody.
  10. Dresing pridáme k zmesi zeleniny s ovocím a dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
  11. Šalát si môžete vychutnať ako hlavné jedlo, prílohu. S opečenou bagetkou či chlebíkom.

Porcie: 4

Čas prípravy: 10 – 15 minút

Celkový čas: 20 – 25 minút

Ľahký kapustový šalát

Tvorba receptu a fotografie: Iva Kocová (ivka_veggierecipes)

Pridaj komentár