V oblasti, v ktorej človek žije, rastie prevažne také ovocie a zelenina, ktoré v danom ročnom období potrebuje. To znamená, že výber potravín by sme mali z väčšej časti podriadiť ročnému obdobiu. Využite pestrosť letného ovocia a zeleniny.
Prvou výhodou je chuť. Ovocie a zelenina v ich sezónnom období sú čerstvé a plné chuti. Sú vypestované v správnom čase a nie sú skladované dlhé týždne, takže sú viac aromatické a chutnejšie.
Ďalšou výhodou je nutričná hodnota. Ovocie a zelenina v sezónnom období sú plné živín, pretože sú vypestované v správnom prostredí a podnebí. Sú bohatšie na vitamíny, minerály a antioxidanty ako ich vopred zozbierané a skladované náprotivky.
NA WORKSHOPE SA DOZVIETE
prečo je dôležité, aby človek jedol v súlade s ročným obdobím
aké potraviny si vyberať v letnom období
potraviny s vysokým podielom
ovocie, ktoré vám nahradí výživový doplnok
INFORMÁCIE K PREDNÁŠKE:
TERMÍN: 25. 05. 2022
ČAS: 17.00 – 18:00
MIESTO: Lighthouse club Trnava
TRVANIE: 45 minút + 15min diskusia
SUMA: 7 Eur
Prihlásite sa tu
Kto vás bude sprevádzať workshopom?
Zdenka Havettová – Lektorka a odborníčka na výživu
Absolvovala štúdium výživy v Nemecku, vyštudovala Holistickú školu a školu Tradičnej čínskej medicíny v Brne. Založila projekt Ide o Tvoje zdravie, ktorý je zameraný na podporu zdravia bežne dostupnými potravinami. Okrem konzultačnej činnosti zameranej na poruchy trávenia, alergie, intolerancie, sa venuje aj problémom s hmotnosťou a organizovaniu workshopov v oblasti dietetiky.