Tipy a triky, Workshopy, Zdravý životný štýl

Prednáška plná skvelých informácií o výhodách sezónneho stravovania. Prihlásiť sa môžete aj vy! Už 25.5!

Workshop - sezónne ovocie a zelenina

V oblasti, v ktorej človek žije, rastie prevažne také ovocie a zelenina, ktoré v danom ročnom období potrebuje. To znamená, že výber potravín by sme mali z väčšej časti podriadiť ročnému obdobiu. Využite pestrosť letného ovocia a zeleniny.

Prvou výhodou je chuť. Ovocie a zelenina v ich sezónnom období sú čerstvé a plné chuti. Sú vypestované v správnom čase a nie sú skladované dlhé týždne, takže sú viac aromatické a chutnejšie.

Ďalšou výhodou je nutričná hodnota. Ovocie a zelenina v sezónnom období sú plné živín, pretože sú vypestované v správnom prostredí a podnebí. Sú bohatšie na vitamíny, minerály a antioxidanty ako ich vopred zozbierané a skladované náprotivky.

 NA WORKSHOPE SA DOZVIETE

 prečo je dôležité, aby človek jedol v súlade s ročným obdobím

 aké potraviny si vyberať v letnom období

 potraviny s vysokým podielom 

 ovocie, ktoré vám nahradí výživový doplnok

INFORMÁCIE K PREDNÁŠKE:

TERMÍN: 25. 05. 2022

ČAS: 17.00 – 18:00

MIESTO: Lighthouse club Trnava

TRVANIE: 45 minút + 15min diskusia

SUMA: 7 Eur

Prihlásite sa tu

Kto vás bude sprevádzať workshopom?

 Zdenka Havettová – Lektorka a odborníčka na výživu

Absolvovala štúdium výživy v Nemecku, vyštudovala Holistickú školu a školu Tradičnej čínskej medicíny v Brne. Založila projekt Ide o Tvoje zdravie, ktorý je zameraný na podporu zdravia bežne dostupnými potravinami. Okrem konzultačnej činnosti zameranej na poruchy trávenia, alergie, intolerancie, sa venuje aj problémom s hmotnosťou a organizovaniu workshopov v oblasti dietetiky.

Pridaj komentár