Jedlo, Polievky, Recepty

Špargľová krémová polievka

Využite naplno sezónu špargle. Poďme si ukázať recept, v ktorom môžete jednoducho využiť bielu špargľu.

Viete prečo je významná? Poďme si povedať jej benefity pre naše zdravie!

  • Obsahuje vitamín A, takmer všetky vitamíny skupiny B, vitamín C, E, K a z minerálnych látok obsahuje draslík, zinok, vápnik, horčík, fosfor, železo a sodík.
  • Posilňuje nervy 
  • Omladzuje bunky, pomáha proti akné
  • Pomáha znižovať zápaly

Krémová polievka z bielej špargle 

  • 500 g bielej špargle 
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • soľ, biele korenie 
  • 2 cibule 
  • 1 lyžica rastlinného masla
  • čerstvé bylinky (na ozdobu)

Zo špargle odrežeme drevnaté konce, ošúpeme a nakrájame ju na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. K vývaru pridáme zemiaky a kúsky špargle. Osolíme a varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne.

Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme ju do hrnca k uvarenej špargli a zemiakom.

Polievku dochutíme soľou, korením a rozmixujeme na hladký krém. Podávame s čerstvými bylinkami, opečeným pečivom. 

Tvorba fotografií a receptu: Iva Kocová (ivka_veggirecipes)

Pridaj komentár