Ingrediencie:
- 300 g kyslej kapusty
- 1 veľká biela cibuľa (nadrobno nakrájaná)
- 5 strúčikov cesnaku (nakrájaný na tenké plátky)
- čierne mleté korenie
- soľ
- 1 čl červenej mletej papriky
- 1 čl rasce
Gnochi (ingrediencie na prípravu alebo si môžete kúpiť už hotové)
- 500g zemiakov (uvarených)
- soľ
- olivový olej
- cca 60g hladká múka (pridávame podľa potreby)
Ingrediencie na podávanie
- vegan smotana
- čerstvé bylinky (pažítka, petržlenová vňať)
Postup:
- Vo väčšej panvici orestujeme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Po 5 minútach praženia cibuľky pridáme na plátky nakrájaný cesnak a restujeme ďalšie 2-3 minúty.
- Pridáme korenie, rascu, soľ, papriku a restujeme 2 minúty.
- Pridáme kyslú kapustu (samozrejme bez vody) a dusíme cca 5 - 10 minút na miernom ohni.
- Pokým sa kapusta dusí, uvaríme gnocchi.
- Gnocchi varíme vo vriacej osolenej vode s kvapkou oleja, po vyplávaní na povrch varíme ešte 2 minúty, odstavíme a precedíme.
- Hotové gnocchi pridáme k zmesi kyslej kapusty a spolu varíme ešte niekoľko minút, aby sa chute dostatočne spojili a gnocchi trošku opiekli.
- Servírujeme s vegan smotanou, nasekanou čerstvou pažítkou alebo inými bylinkami.
Tvorba receptu a fotografie: Iva Kocová (ivka_veggierecipes)