Jesenné obdobie je rozhodne aj obdobím tekvíc a skvelých krémových hustých polievok, ktoré zahrejú! Pripravte si s nami túto skvelú polievku plnú vitamínov!
Potrebujeme:
* 1 cibuľa (nadrobno nakrájaná)
* 4 strúčiky cesnaku (pretlačené)
* 1 šálka prepláchnutej červenej šošovice
* 0,7 - 1l zeleninového vývaru
* 1 1/2 šálky tekvicového pyré alebo vopred upečenej tekvice nakrájanej na kocky
* 1/2 ČL rasce
* 1/2 ČL mletej červenej papriky
* 1/4 ČL mletej škorice
* 1/4 ČL mletého muškátového orieška
* soľ, čierne korenie, kurkuma, štipka chilli
* 1/2 šálky kokosového mlieka
Postup
1. Do väčšieho hrnca pridáme cibuľku a na olivovom oleji restujeme do sklovita. Potom pridáme cesnak a všetky koreniny (okrem soli a korenia) a restujeme ešte asi minútu.
2. Potom pridáme šošovicu a tekvicové pyré a dusíme ďalšie 2 minúty. Pridáme zeleninový vývar, privedieme do varu a potom znížíme. Prikryté varíme 15 minút, alebo kým šošovica nezmäkne.
3. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
4. Keď je polievka hotová, vymixujeme ju ponorným mixérom na hladkú a krémovú.
5. Môžeme podávať s opečenými tekvicovými semiačkami, opečeným chlebíkom a čerstvými bylinkami.