Ingrediencie
Šalát:
- 200 g nastrúhanej bielej kapusty
- 1 väčšia mrkva
- 2 - 3 ks väčších kelových listov (nakrájaných nadrobno, bez stoniek)
- 2 jablká(nakrájané na plátky
- 1 mango (nakrájané)
- 1 ks granátové jablko
- 3 PL tekvicových semienok
- 1/2 šálky nasekaných vlašských orechov
- čučoriedky
Dresing:
- 1/2 šálky nakrájanej petržlenovej vňate alebo iných byliniek
- 1 PL horčice (akýkoľvek druh)
- 1 - 2 PL tahini
- 1 PL balzamikového octu
- 3 PL citrónovej šťavy
- štipka soli
- čierne mleté korenie
- 1/2 šálky olivového oleja
- 1 PL agáve alebo javorového sirupu
Postup
- Najprv si nastrúhame bielu kapustu, mrkvu.
- Umyjeme a nakrájame kelové listy, odstránime stonky.
- Nakrájame jablko a mango na plátky.
- Všetko premiešame vo väčšej mise.
- Pridáme granátové jablko, tekvicové semienka, nasekané oriešky.
- Pripravíme si dresing.
- Zmiešame citrónovú šťavu, tahini, balzamiko, javorový sirup, olivový olej, horčicu.
- Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať. Pokiaľ nemáte k dispozícii všetky ingrediencie, vôbec nevadí, použite to, čo máte.
- Všetko spolu dôkladne vymiešame, pokiaľ je dresing príliš hustý, pridajte trocha vody.
- Dresing pridáme k zmesi zeleniny s ovocím a dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
- Šalát si môžete vychutnať ako hlavné jedlo, prílohu. S opečenou bagetkou či chlebíkom.
Porcie: 4
Čas prípravy: 10 - 15 minút
Celkový čas: 20 - 25 minút