Jedlo, Recepty

Pečená špargľa s jemnou syrovou omáčkou

Pečená špargľa

Sezóna špargle je tu a určite odporúčame ju využiť naplno. Pripravili sme si pre vás recept na vynikajúcu pečenú špargľu s omáčkou.

Dokonale lahodná chuť pečenej špargle a jemná syrová omáčka – túto kombináciu si zamilujete !

Pečená špargľa so syrovou omáčkou

Potrebujeme:

  • Pečená špargľa:
  • 500 g špargle 
  • čerstvé bylinky 
  • olivový olej
  • soľ, korenie, pretlačený cesnak
  • Na omáčku:
  • 150 g cheddar / rastlinný, prípadne aj iný syr
  • 20 g masla / rastlinného 
  • 1 šálka rastlinného mlieka (nesladeného)
  • 1 PL múky (použila som hladkú špaldovú)
  • 1 čl mletej červenej papriky
  • 2 čl sušeného cesnaku/ môžete pridať, nemusíte 
  • soľ
  • čierne korenie (mleté)

Najprv špargľu očistíme, najkrájame podľa potreby. Pripravíme si olivový olej, korenie, soľ, nakrájané čerstvé bylinky a všetko spolu premiešame. Špargľu vložíme do zapekacej misy a polejeme zmesou byliniek a olivového oleja. Pečieme na 180 stupňov. Pripravíme si omáčku. Vo väčšom hrnci alebo panvici si na miernom ohni roztopíme maslo. Do roztopeného masla pridáme múku a vymiešame pokým nie je hladká. Pridáme mlieko, papriku a ostatné koreniny a nakoniec nastrúhaný cheddar a miešame pokým sa zmes nespojí. Pár minút varíme. Dochutíme podľa potreby. Upečenú špargľu polejeme hotovou syrovou omáčkou.

Recept a fotografie: Iva Kocová / ivka_veggierecipes

Pridaj komentár