Využite naplno sezónu špargle. Poďme si ukázať recept, v ktorom môžete jednoducho využiť bielu špargľu.
Viete prečo je významná? Poďme si povedať jej benefity pre naše zdravie!
- Obsahuje vitamín A, takmer všetky vitamíny skupiny B, vitamín C, E, K a z minerálnych látok obsahuje draslík, zinok, vápnik, horčík, fosfor, železo a sodík.
- Posilňuje nervy
- Omladzuje bunky, pomáha proti akné
- Pomáha znižovať zápaly
Krémová polievka z bielej špargle
- 500 g bielej špargle
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1,5 l zeleninového vývaru
- soľ, biele korenie
- 2 cibule
- 1 lyžica rastlinného masla
- čerstvé bylinky (na ozdobu)
Zo špargle odrežeme drevnaté konce, ošúpeme a nakrájame ju na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky. K vývaru pridáme zemiaky a kúsky špargle. Osolíme a varíme na miernom ohni, kým zelenina nezmäkne.
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme ju do hrnca k uvarenej špargli a zemiakom.
Polievku dochutíme soľou, korením a rozmixujeme na hladký krém. Podávame s čerstvými bylinkami, opečeným pečivom.