Ananás – CR tr. I
Ananás obsahuje priemerne 86% vody, veľa draslíku, vápniku a sodíku, množstvo organických kyselín (hlavne kyselinu citrónovú). Ďalej obsahuje veľké množstvo biotínu, ktorý pôsobí pozitívne na zdravie vlasov, nechtov a kože, pomáha z tela vylučovať nadbytočné tuky a zlepšuje ich spaľovanie.
Avokádo – KE tr. I
Veľa ľudí si ho mýli so zeleninou, je to však ovocie. Avokádo pôsobí preventívne proti osteoporóze a zmierňuje príznaky artritídy, podporuje tvorbu červených krviniek, pomáha znižovať hmotnosť, zabraňuje zápche. Má blahodárne účinky na pleť.
Obsahuje vitamín C, vitamín B6 , vitamín K, vitamín B5, kyselinu listovú, meď.
Avokádo čierne – PE tr. I
Rozdiel medzi čiernym avokádom a tým zeleným spočíva v tieni šupky: keď je úplne zrelé, sčernie. Ostatné odrody majú zvyčajne zelenú a svetlozelenú farbu.
Vitamín D obsiahnutý v buničine pomáha normalizovať rast kostného systému a ovplyvňuje aj posilnenie krvných ciev. Vitamín E a vitamíny skupiny B majú priaznivý vplyv na stav pokožky, nechtov, vlasov. Vďaka obsahu vlákniny pôsobí ovocie na tráviaci systém. Pomáha aktívnejšie tráviť jedlo a odvádzať toxické látky z tela.
Baklažán – ESP tr. I
Hoci ide o ovocie, baklažány sa bežne nazývajú "kráľom zeleniny" . Baklažán je veľmi dobrým zdrojom vlákniny, vitamínu B1 a medi , dobrým zdrojom mangánu, vitamín B6, Niacínu, draslíka, kyseliny listovej a vitamínu K. Baklažán upravuje trávenie, bojuje proti rakovine kože, zlepšuje zdravie kostí a funkcie mozgu, zlepšuje zdravie srdca, bráni vrodenému defektu, bráni krvácaniu z ciev, znižuje citlivosť na alergie, pomáha bojovať proti chudokrvnosti, pomáha zvládať cukrovku.